Wereldwonder
Door: Frank en Floortje
Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje
23 September 2008 | India, Bangalore
Afgelopen weekend zijn we op stap geweest. We hebben Delhi en Agra bezocht om daar de mooiste tempels, moskeeën en tombes te bezoeken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Taj Mahal! Al heb je 1000 plaatsjes gezien het is heel bijzonder er daadwerkelijk voor te staan. Je begrijpt direct dat is een van de wereldwonderen is!
De Taj Mahal is bijna 400 jaar geleden ontstaan door een koning die zo veel van zijn 2de vrouw hield dat hij na haar dood een soort paleis heeft laten bouwen. De Taj mahal bestaat volledig uit marmer en om het nog mooier te maken was het helemaal symmetrisch. Helaas heeft zijn zoon dit laatste doorbroken door na de dood van de koning hem in een kist naast zijn vrouw te zetten.
De Taj Mahal is nu een van de wereldwonderen en de grootste toeristische attractie in India. Ondanks alle toeristen en verkopers die er rond lopen lijkt het alsof je door een sprookje loopt.
Wij zijn ’s ochtends heel vroeg opgestaan om bij de Taj Mahal de zon op te zien komen en om deze iedere keer van kleur te zien veranderen door het licht.
Het opstaan om 5 uur was geen pretje, maar absoluut de moeite waard. We waren als een van de eerste binnen de poorten waardoor we een kwartiertje later helemaal alleen naar de graftombes stonden te kijken. Een ontzettend gaaf gevoel, alleen in zo’n immens groot gebouw te staan. Het is niet uit te leggen hoe bijzonder dit gebouw is, bekijk de foto’s maar en geloof je me dan nog niet, dan moet je de Taj zelf maar gaan bezoeken!
De Taj Mahal was wel het ‘belangrijkste’ wat we hebben gezien, maar natuurlijk hebben we meer gedaan dit weekend. We zijn door de Chandni Chowk gelopen, de kleine slingerstraatjes in Delhi waar je leuk kan shoppen en verdwalen..... We hebben heel religieus gedaan door achtereenvolgens moskeeën, een siktempel en een hindutempel te bezoeken. En verder moesten we een behoorlijke afstand afleggen, we hebben uren lang onze ogen uitgekeken hangend uit het raam van onze super gave ambessendor-auto. Helaas daardoor ook urenlang uitlaatgassen ingesnoven en kruisdol geworden van de toetterende auto’s, vrachtwagen en 2-wielers, om over de overstekende koeien nog maar niet te spreken.......
Nog meer foto’s zien dan die op deze blog staan? Klik dan op :
23 September 2008 - 19:18
Riet,mam:
Prachtige foto`s, en ik denk in werkelijkheid nog mooier.Stiekem toch zin om naar het noorden door te reizen.Maar ik denk na 3weken rondreizen en dan nog een week bij jullie het ook wel mooi is geweest!!
We zullen er zeker nog eens over nadenken voordat we terug reis boeken!kus van mamxxx en papxxx