Huis zoeken, dag 1 - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu Huis zoeken, dag 1 - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu

Huis zoeken, dag 1

Door: Frank en Floortje

Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje

30 Augustus 2008 | India, Bangalore

Het is nu zaterdagochtend en we zitten te wachten in het hotel tot we horen of we de sleutel van ons nieuwe huis daadwerkelijk kunnen ophalen... Sommige mensen zullen nu wat verbaasd zijn omdat ze toch echt foto's en filmpjes hebben gezien van ons nieuwe huis in Bangalore... Het is iets anders gelopen dan we hadden verwacht, maar dat schijnt bij India te horen. Aan de ene kant is dit een leuke kennismaking met het land en een goede manier om Bangalore te ontdekken. Toch is het ook best lastig om dan helemaal ontspannen te blijven glimlachen en te denk: "ach, dat komt later wel weer goed".

We hadden een afspraak om op de dag na onze aankomst, op maandagochtend om 9:30 u onze chauffeur (voor de komende 6 maanden) te ontmoeten en om vervolgens samen te gaan kijken bij het appartement dat Frank in ieder geval voor 1 maand had gereserveerd. In de afgelopen weken waren 2 collega's ook op huizenjacht geweest in Bangalore en hadden een goed alternatief voor ons gezien aan de overkant van dezelfde straat. We hadden dus een afspraak om bij beide te gaan kijken en daarna te kiezen welke het definitief zou worden. Toen we bij het appartement (via collega's) aan kwamen, bleek meteen al dat ze ons absoluut niet hadden verwacht en dat we geluk hadden dat de 'manager' aanwezig was, die een mail had gehad van Franks collega, maar niets had gehoord van Vysya bank, laat staan over een afspraak op maandagochtend. Toen we het beoogde appartement binnenstapten zagen we meteen dat dit NIET het goede appartement was, dat het voor geen milimeter leek op de foto's die we hadden gekregen en dat dit gewoon niets was. De manager vertelde dat het beoogde appartement was verlengd door de huidige bewoners en dus niet beschikbaar was, helaas... We hebben nog wel even binnen kunnen kijken, door aan te kloppen en te vragen of we even het hele huis konden zien (vreemd gevoel als de mensen zelf thuis zijn...). Gelukkig hadden we 'Franks' optie nog, dus staken we de straat over om daar te gaan kijken. Ook hier wisten ze niet dat we kwamen, maar waren ze natuurlijk bereid om het complex te laten zien. We wilden appartement 301 zien (van het filmpje), maar kregen eerst 303, 103 en 104 te zien. Wat bleek.... ons appartement was de dag ervoor verhuurd aan andere mensen... @#$&*!>!@...!! En de andere appartementen, waren echt een stuk minder . Om een lang verhaal kort te maken: binnen een uur stonden we weer buiten en hadden we helemaal niets. We konden dus opnieuw beginnen en Franks huizenzoekweekje in India was waardeloos geworden. Althans grotendeels omdat Frank natuurlijk wel een beetje gevoel had ontwikkeld voor hoe het hier werkt, waar je wel en niet moet wonen en voor de prijzen (die enorm varieren en in de buurt komen van Amsterdamse huurprijzen).

We liepen terug naar onze auto en Frank had het al behoorlijk gehad. Met name omdat hij ten eerste echt alle afspraken op papier had, telefonisch had bevestigd , via de hierarchie had laten controleren etc. en ten tweede omdat hij snel aan het werk wilde gaan en de bui al zag hangen, dat het zoeken naar een huis enorm veel tijd, energie en gedoe zou gaan kosten. Na een wandelingetje van 50 meter stonden we bij de auto en zei Floortje ineens: "waarom lopen we niet gewoon een appartementencomplex binnen, en vragen of er iets beschikbaar is?", in Nederland natuurlijk een idioot idee, maar waarom ook niet. We stonden voor de deur van een complex dat er goed uitzag, dus laten we het maar proberen. 2 minuten later kwam onze driver met 3 telefoonnummers naar buiten en weer een uurtje later liepen we achtereenvolgens door 3 huizen, die stuk voor stuk beter (en goedkoper !) waren dan alle voorgaande appartementen die Frank had gezien (YES).
En nu... zitten we te wachten op alle akkoorden en handtekeningen van Vysya om vervolgens de sleutel te kunnen krijgen van ons huisje. Kortom: Een hoop papier geregel waarvoor Floortje door veel verschillende Vysja gebouwen is gerend, maar als we vandaag de sleutel krijgen, dan hebben we ook een top-plek met tuin!!
Nu nog zorgen dat we ergens een bbq op de kop kunnen tikken.

• 05 September 2008 - 21:14

Florien:

Lieve Floor en Frank,

Ik hoop dat jullie inmiddels lekker in jullie huisje zitten... Je flexibiliteit wprdt nu al op de proef gesteld ;-)

Ik vond het erg jammer dat ik niet bij jullie afscheidsfeestje kon zijn...

Geniet ervan daar!

Liefs,

Florien

• 07 September 2008 - 17:55

Sjoerd:

He Frank en Floortje!

Wat leuk om jullie verhalen zo te lezen! Ik hoop dat het gelukt is met jullie huis!

Vond het erg jammer dat ik niet bij jullie afscheidsfeestje kon zijn. De foto's zagen er iig leuk uit!

Ben nu weer anderhalve week terug in NL. Japan was echt super!! Ik heb een paar foto's op woophy.com gezet. Volgens mij weet Frank hoe die site werkt.

Geniet ervan en ik hou de site in de gaten!

Liefs Sjoerd

• 12 September 2008 - 18:17

Henk H:

Hoi F&F,
    Het moet toch wel lukken om voor het einde van het jaar een bbq op de kop te tikken.
    Eerder zijn wij er toch niet ha-ha. Het verhaal lees ik nu, maar had de huizen zoektocht al vernomen. toch wel fijn dat je nu een goed onderkomen gevonden hebt.
    Groetjes en tot horens.