Een bbq en meer......
Door: Frank en Floortje
Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje
30 September 2008 | India, Bangalore
We hebben een bbq gevonden! Het leek een hele opgave een complete bbq te kopen, maar uiteindelijk bleek een vriend van Suresh (onze chauffeur en redder in nood) een bbq te hebben die hij wel wilde verkopen. Wij waren al bang voor de vraagprijs, maar dat bleek wel mee te vallen..... we hoefden de deur niet eens uit en na het zien van onze nieuwe reuze bbq was de deal dus al snel rond. We mochten ‘m zelfs eerst uitproberen en daarna betalen, nu dus op zoek naar bbq-vlees!
Maar er is meer.....
Floortje vond de city market zo’n leuke belevenis dat we er samen nog maar een keer naar toe zijn gegaan. Wederom veel foto’s, bloemen en groenten gescoord! Dit keer overigens ook slingers aangezien Suresh jarig was.
In de nacht van zondag op maandag, na een heerlijk etentje bij onze nieuwe Indiase vrienden: Purba en Anjan, hebben we stiekem de auto versierd. Suresh was maandagochtend aangenaam verrast en heeft direct trots foto’s van het geheel gemaakt. Helaas moesten de slingers wel verwijderd worden: de straat is hier zonder zicht-belemmerende-slingers al onveilig genoeg!
’s Avonds kwam Suresh trots zijn familie ‘showen’ zijn vrouw en 2 dochters gehuld in de mooiste traditionele kleding, Eerste hebben we natuurlijk een paar foto’s gemaakt, daarna moesten ze weer met zijn vieren op de 2-weeler richting restaurant waar ze een verjaardag- dinner zouden nuttigen.
Vandaag is Frank zoals gewoonlijk naar zijn werk gegaan, ook hier blijft het druk. Floortje is op bezoek geweest bij 2 scholen: Sukrupa en Christel Houses. Beide scholen zijn opgezet voor de armste kinderen in de samenleving. Normaal gesproken genieten deze kinderen geen onderwijs, ze moeten vaak helpen bij het huishouden of werken om het eten mee te betalen. Door de kinderen op school ontbijt, lunch en voor vertrek nog wat eten en drinken te geven, zien ouders de mogelijkheid kinderen naar school te sturen.
De 2 scholen waren compleet verschillend. Sukrupa was een oud gebouw waar niet eens lokaaltjes waren. Christel Houses is de mooiste school die ik ooit heb gezien, met muziekdocenten, kunstenaars die de kinderen helpen en een geweldig grasveld om op te voetballen (met name op dat laatste zouden de Capelle kinderen erg jaloers zijn....).
Dat Christel Houses zo goed ontwikkeld is betekent natuurlijk niet dat er geen hulp nodig is, de organisatie heeft het geld goed besteed en goed nagedacht over de visie. Sukrapa daarentegen is duidelijk ontstaan vanuit een goed hart, maar een minder gestructureerde aanpak. Floortje zou daar een eigen groep kunnen begeleiden die nu zonder leraar zit. Bij Christel Houses zou Floortje groepjes kinderen kunnen helpen die uitvallen en de gym, muziek, dans of andere lessen naar keuze kunnen verzorgen. Hmmmmm...... een moeilijke beslissing, want op beide plekken is ze meer dan welkom. Gelukkig is er nog tijd om na te denken aangezien de scholen een paar dagen gesloten zijn vanwege verschillende festivals in het hele land. De 3 uurtjes per week in het weeshuis blijven in ieder geval staan.
30 September 2008 - 22:22
Mam/Riet:
Toch een bbq gevonden!!Leuk dat je Seresh hebt kunnen verrassen met zijn verjaardag.Ben benieuwd welke keuze (school) je gaat maken Floortje. De uurtjes voor het weeshuis blijven dus.Goed hoor! Frank ook alles goed met je werk daar? Hier is alles oke, alleen veel regen. Moest tennissen maar na een set zijn we er af geregent( wel eerste set gewonnen!)Morgen study dag van 9 tot 5uur.Verder geen bijzondere nieuwtjes.
Liefs mam en pap