Koud in Ooty !! - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu Koud in Ooty !! - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu

Koud in Ooty !!

Door: Frank en Floortje

Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje

14 Oktober 2008 | India, Bangalore

Ja, het kan koud zijn in India! Na het bezoek aan Mysore zijn we doorgereden naar Ooty, een klein idyllisch plaatsje hoog in de bergen. Soms is het net of je door de alpen rijdt, tot je weer beschilderde koeien, bergen afval en tuktuks ziet. Ondanks de kou was Ooty zeer aangenaam. Na alle drukte in de stad is het heerlijk om weer eens frisse lucht in te ademen en in plaats van getoeter, vogeltjes te horen.

Ooty staat bekend om zijn stoomtreintje, we waren dan ook vast besloten om het bergtreintje dat door de prachtige omgeving omhoog en omlaag rijdt, te nemen. Maar hé, dit is India en niets gaat zoals je verwacht. Een kaartje kopen bleek een hele lastige klus te zijn. Tot 3 keer toe hebben we een poging gewaagd. De eerste keer was de trein vol, we konden 2 uur later, als het loket weer open ging, een nieuw kaartje kopen. Geen probleem, kan gebeuren! Maar 2 uur later op het moment dat het loket weer open zou gaan, zat de trein weer vol!! Toch wel gek, want het loket zou absoluut niet eerder open gaan. Poging 2: we kopen een kaartje voor de eerst volgende trein, maar dat kon natuurlijk nog niet! We willen niet weer 2 uur wachten: “Zit de 1ste klas echt helemaal vol?”
“O, u wilt 1ste klas reizen? Voor eerste klas kunt u wel reserveren hoor, ik check de lijst wel even.” Aldus het opperhoofd van het station. “Nee toch niet zowel 1ste als 2de klas heeft een wachtlijst.”
Je kon toch alleen reserveren voor de 1ste klas???? Maar goed, wij geven de moed niet op: “Wij willen graag voor vandaag of morgen 2 kaartjes reserveren voor de 1ste klas.”
Diepe frons op het hoofd van de stationschef: “U kunt niet reserveren voor deze trein meneer en mevrouw. U zult morgen vroeg als eerste op het station moeten zijn om een kaartje te bemachtigen.”
Argggggggg!!! Wel of niet reserveren, wat is het nou? En hoe kan het dat de trein steeds al volgeboekt is voor het loket open gaat?!! Zou extra geld toeschuiven helpen?? Nee, dat werkte ook niet. Dan zit er niet anders op dan ’s ochtends vroeg een kaartje te kopen!
Gelukkig was de gastheer van onze bed en breakfast zo aardig om in alle vroegte een van zijn mannetjes naar het station te sturen om kaartjes voor ons te kopen. Wij hadden goede hoop, maar zelfs hem lukte het niet! Precies op het moment dat we de moed op wilde geven kwamen we op het geweldige idee te vragen of je ook kaartjes via het internet kan bestellen. En ja hoor, dat blijkt de sleutel naar een treinkaartje voor de meest ouderwetse trein in India!! Voor ons kwam deze oplossing helaas te laat, maar mocht je ooit in de buurt van het ouderwetse Ooty zijn, boek je treinkaartje dan via het internet !!

Wat we WEL hebben gedaan in Ooty:
- Heerlijk gegeten.
- Over de Tibetaanse markt gelopen.
- Veel koffie gedronken.
- Een bergwandeling langs hindu beelden gemaakt.
- Ooty home made chocolade gekocht en binnen 2 minuten opgegeten.
- Over de theeplantages gelopen en ongegeneerd mensen in hun gezicht geflitst.

Je ziet: Ook zonder treintje kan Ooty heel leuk zijn!!

Voor meer foto’s van Mysore en Ooty, kijk op :

• 27 Oktober 2008 - 19:57

Mam,Riet:

Je zou toch zeggen dat jullie op z`n minst een kopje thee drinken in zo`n prachtige theeplantage!!!!!!Maar nee hoor twee mooi opgemaakte cappucino`s met een hartje!!Als ik ernaar kijk ruik ik de koffie, snel naar beneden een geurende kop nespresso maken!!!
    Wat een mooi mannetje op de foto hij kijkt wel topzwaar met z`n grote hoofd en z`n kleine lichaam.Als wij in Bangalore zijn gaan we toch vliegen hè, want als wij 2dagen op de trein tickets moeten wachten zit onze vakantie er op!!Toch nog een reactie Floor.
    Liefs mam, Riet

• 09 November 2008 - 14:11

Henk :

Om helemaal weer bij te zijn:
    Prachtige foto,s Leuk al die indrukken.
    Ik begin me steeds meer te verheugen wat me allemaal nog staat te wachten in die tijd dat we bij jullie zijn Toch nog tekort geboekt! En zal de volgende keer natuurlijk eerder reageren op deze mooie indrukken van jullie.
    Groetjes Henk