Rondje Rajasthan, deel 5: - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu Rondje Rajasthan, deel 5: - Reisverslag uit Bangalore, India van Frank - Floortje Derks - Hendriks - WaarBenJij.nu

Rondje Rajasthan, deel 5:

Door: Frank en Floortje

Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje

13 December 2008 | India, Bangalore

Van grote stad naar wereldwonder en door naar huis.

Om onze geweldige rondje Rajasthan vol kleur, geur en rituelen volledig te maken moesten we natuurlijk ook het wereldwonder: de Taj Mahal bekijken.
Via Fatehpur Sikri, de ghost city met een mooie mix van religies, zijn we naar Agra gereden. Agra de vervuilde stad met het prachtige, wit marmeren mausoleum: de Taj Mahal.
Voor mij was het de tweede keer dat ik dit wereldwonder zag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste keer meer onder de indruk was, maar weer kreeg ik kippenvel bij het zien van dit bouwwerk. En niet alleen omdat we voor openingstijd een uur hadden staan blauwbekken omdat we perse als eersten binnen wilden zijn!
We hebben dit keer ook de Taj van de achterkant gezien. De kant waarvoor je eerste door de sloppenwijken moet rijden om vervolgens in groot contrast zo’n bijzonder gebouw te kunnen zien. Op en top India zou je kunnen zeggen: Een wereld van verschillen binnen 1 land.

Vanuit Agra hebben we het backpack-gevoel nog 1 keer proberen te bereiken door ’s ochtends om 6 uur met de trein naar ons eindstation te reizen: Delhi, waar we op het vliegtuig richting Bangalore zijn gestapt.
De treinreis was weer een belevenis op zich, met veel te veel mensen in een kleine ruimte gepropt, muziek makende Indiërs en bewoners die hun behoefte rond het spoor doen. Geen prettig uitzicht zo vroeg op de ochtend, maar een passend onderdeel waarmee ons Rondje Rajasthan ten einde kwam!

En zo ook het bezoek van Nicole, die 2 dagen na terugkomst in Bangalore alweer op het vliegtuig naar Nederland ging..............

• 18 Januari 2009 - 08:59

Nicole:

Dag lieve chica,
    Wat was het een geweldige reis, ik wou dat ik langer had kunnen blijven! Vond het echt super. De tijd gaat hard.. het lijkt alweer zo lang geleden. Mooie foto's allemaal, ik heb mn hele huis er vol mee hangen. Tot op Skype!
    X