Missie geslaagd op de Malediven
Door: Frank en Floortje
Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje
03 Januari 2009 | India, Bangalore
Deze bijzondere eilandengroep stond al een hele tijd boven aan ons verlanglijstje. Maar om vanuit Nederland in een week heen en weer te vliegen om te gaan duiken is een beetje duur.... Nu hadden we een heel mooi excuus: We zitten wel heel dichtbij én Mark, Marike & Carmen moesten natuurlijk ook kunnen ontspannen op het strand tijdens hun vakantie.
In het vliegtuig begonnen onze harten al sneller te kloppen, we vlogen over een prachtige blauwe zee, met hier en daar een turquoise vlek en een wit strand vol palmbomen. Na de landing konden we direct op de speedboot stappen die al klaar lag. Met een enorme vaart op naar Bandos, het eiland waar wij een week lang zouden gaan ‘wonen’.
Daar aangekomen sloeg ons hart weer over van vreugde, dit keer vanwege de jacuzzi beach villa. Ons huisje direct aan het strand met in de achtertuin een regendouche en jacuzzi, geweldig!!
De dagen daarna zijn we alleen maar blijven genieten, de zon (met af en toe een buitje tussendoor), de zee ( met de haaitjes en vissen die tot aan de kustlijn zwemmen), de bounty-achtige stranden, de cocktails, de gezelligheid met Mark, Marike en Carmen en het onderwaterleven!
De vakantie was helemaal geslaagd vanaf het moment dat we een manta ray zagen. Tijdens de verschillende duiken hebben we, naast de mooiste vissen en haaien, 3x een manta voorbij zien komen.
De eerste ontmoeting was geheel onverwachts: Frank voelde tijdens het duiken een drukgolf van water boven zich. In eerste instantie dacht hij dat Floortje met haar vinnen boven zijn hoofd hing. Maar al snel kwamen we tot de conclusie dat het een 3 meter grote manta ray was. Wij waren helemaal happy toen we weer boven water kwamen, we hadden niet verwacht dat we dit enorme beest van zo dichtbij zouden zien.
De ontmoetingen daarna waren alleen maar beter, de manta rays kwamen steeds dichterbij, bleven langer rondhangen en waren nóg groter. (Zie de video die op deze site staat en ook een ander filmpje in de volgende link:
Dit zijn echt onze eigen beelden!)
Een manta-ray is overigens absoluut niet gevaarlijk, het enige wat ze eten is plankton, ze worden tot 5 meter groot en zwemmen vaak in groepen (8 -16 stuks) rond. Helaas hebben we dat laatste niet mogen zien. Een goede reden dus om nog eens terug te gaan!!
03 Januari 2009 - 12:20
Josje:
Wat een waanzinnige dingen doen jullie toch! Prachtig filmpje. Die Manta ray lijkt wel een ruimteschip. Voor jullie ook de allerbeste wensen. Liefs, Josje & Patricia. -
03 Januari 2009 - 12:24
Florien:
Lieve Floor en Frank,
Als eerste natuurlijk de allerbeste wensen voor 2009!
Wat zien de Malediven er prachtig uit! En wat geweldig om het filmpje van de Mata Ray te zien, erg indrukwekkend!
Liefs,
Florien -
03 Januari 2009 - 18:52
Mariet Hendriks:
ik wil jullie langs deze weg even de beste wensen overbrengen vvoor 2009 nog heel veel plezier daar ik heb jullie adres dus ik kijk af en toe eens een keertjehet is daar zo te zien schiterend groetjes tante mariet