Concert in een sloppenwijk
Door: Frank en Floortje
Blijf op de hoogte en volg Frank - Floortje
17 November 2008 | India, Bangalore
Tja het klinkt heel bijzonder en dat was het ook! Afgelopen zaterdag zijn we naar een concert in een sloppenwijk (in Bangalore) gegaan. In eerste instantie zou Frank niet mee gaan aangezien hij een belangrijke bespreking had voor zijn werk, maar die werd op het laatste moment afgeblazen. Heel vervelend natuurlijk, maar met als voordeel dat wij samen konden genieten van dit bijzondere concert.
Het concert was, op de muziek na, typisch Indiaas: het begon te laat, dwars door een rustig klassiek muziekstuk begon de moskee op het zelfde terrein te schallen en de geluidsinstallatie was niet al te best, waardoor de meeste bezoekers met een ‘piep’ in de oren weer naar huis zijn gegaan. Muziekscholen met daarin muzikanten van verschillende nationaliteiten speelden deze avond van klassiek tot rock om geld in te zamelen voor het goede doel. Net als de muziekstijlen liep het niveau erg uiteen. Toch was het een hele belevenis om dit geheel mee te maken, het leek nog het meest aan te slaan bij de bewoners die in de golfplatenhuisjes op dit terrein wonen. Zij vonden alle aandacht prachtig en praatten dan ook dwars door de muziek heen. Want jong en oud, wilde maar al te graag met die ‘gekke’ buitenlanders praten.
Ongeveer 8 maanden geleden is na een heftige regenbui een gebouw op deze plek in de stad ingestort. Ongeveer 30 mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Daarom heeft de overheid besloten de andere panden op het terrein ook te slopen. Er is tot op heden nog geen vervangende woonruimte voor de mensen gevonden. Daarom wonen de meeste van hen nu op dezelfde plek tussen 4 golfplaten wandjes en een golfplatendak; een soort golfplaten vinex wijk zou je kunnen zeggen. De bewoners hadden het concert en daarbij alle aandacht dus dubbel en dwars verdiend. We hopen dat de overheid snel maatregelen zal nemen!
17 November 2008 - 15:29
Mam:
Ja dat kun je wel zeggen, bijzonder om dat mee te maken. Klinkt aardig een concert in een sloppenwijk!!Zo te zien was het een openlucht concert,niet gek met zo`n klimaat.
Zijn er meer jongens dan meisjes? Ik zie meer jongens op de foto! Of zijn die gewoon wat brutaler?? De foto`s geven een aardig beeld van de golfplaten vinex wijk!!Tot jullie volgende nieuws.
Kus mamxxx -
17 November 2008 - 20:32
HENK:
lEUKE FOTO'S EN EEN PAAR LEUKE KATJES. MAAR DE KINDERFOTO'S VIND IK TOCH LEUKER. ZE GAAN WEL GRAAG OP DE FOTO ZO TE ZIEN.wEL EEN HEEL BIJZONDERE ERVARING ,DENK IK ZO OP DIE PLASTIC STOELTJES BIJ EEN CONCERT.
jULLIE MAKEN WEL HEEL DIVERSE DINGEN MEE. WAT ZAL DIE ALBUM DIK WORDEN!
GROETJES EN TOT DE VOLGENDE KEER. -
19 November 2008 - 20:03
Janie:
Hoi Floortje,
Net jullie foto's gezien. Ziet er geweldig uit. Geef je les in India? En is Bangalore jullie vaste stek? Doe de groeten aan Frank, tot de volgende keer.
Groetjes, Janie -
30 November 2008 - 18:40
Nina:
hey floortje,
geen idee of je me nog (her)kent, maar ik wilde je even wat vragen mbt india.. zoals je weet heb ik er vorig jaar gezeten (oa ook in bangalore) maar ik kan je mailadres nergens vinden.. zou je mij een mailtje kunnen sturen naar ninaterbeek (at) gmail.. ?
alvast thanks! hoop dat je het net zo leuk hebt als ik t daar had! x nina